Activiteiten

Ieder jaar wordt een selectie van workshops, cursussen en specials aangeboden waarop je individueel kunt inschrijven. Hier vindt je het programma voor 2023. Het aanbod rouleert dus ieder jaar. Hou de website in de gaten voor nieuwe activiteiten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Naast het actuele aanbod kun je als groep (min. 6 personen) kiezen uit het gehele aanbod. In overleg wordt dan een passende datum ingepland. De inhoud ligt vast, maar je bent met je eigen groep en het moment is bespreekbaar.

Voor groepen bestaat ook de mogelijkheid om een volledig maatwerk programma samen te stellen. Je kunt daarbij kiezen uit het volledige aanbod, maar bent ook welkom met je eigen idee. We denken graag met je mee! Neem hiervoor contact met ons op.

Meer info over ...

Bushcraft

Leven in, met en van de natuur. Dat is waar bushcraft voor staat. Als je de juiste skills beheerst kun je in de natuur alles maken en vinden wat je nodig hebt om te overleven. Van eten vinden, water zuiveren en een onderkomen bouwen tot het maken van tools, spoorzoeken en jagen. Het is de ultieme vorm van zelfredzaamheid! Neem echter nooit meer dan je nodig hebt en zorg dat je de natuur met alles wat daarin leeft respecteert. Bij de Vuurgids kun je terecht voor het leren van bushcraft skills of voor een belevingsdag om kennis te maken met het bushcraften. We geven losse workshops over één specifiek onderwerp, maar ook meerdaagse cursussen en opleidingen waarin alle facetten van bushcraft worden behandeld.
IMG_4515

Houtbewerken

Hout is zonder twijfel een van de meest veelzijdige en nuttige materialen die we als primitieve mens ooit hebben leren gebruiken en toepassen. Bijna alle tools en gebruiksvoorwerpen die we tegenwoordig gebruiken en bezitten zijn ooit in een houten variant begonnen. Houtbewerken is een prachtig ambacht maar ook een kunst.

Bij de Vuurgids kun je terecht voor een workshop of cursus om te leren werken met hout. We werken zowel met vers hout als met gedroogd hout. Dat zijn twee totaal verschillende werelden, maar allebei even mooi! We werken zoveel mogelijk buiten maar hebben ook een super gezellige houtwerkplaats. Je leert werken met traditionele handgereedschappen en we doen alles met de hand. Je leert alles over bomen,  hout en het gebruik en onderhoud van de gereedschappen.

Bert Mennen van het YouTube kanaal Buitenleven Met Bert heeft onlangs een leuk filmpje gemaakt van de workshop die hij gevolg heeft. Het geeft een mooi beeld van wat je kunt verwachten, hoe we werken en wat de sfeer is. Check zeker ook even Bert zijn YouTube kanaal!

Outdoor Life & Crafts

Drents Lapland is dé plek om het buitenleven te ervaren in al zijn puurheid.  Hier leer je wat de kracht van eenvoud met je doet! Buiten, in de natuur, met je handen en als mensen onder elkaar. Friluftliv noemen ze dat in Scandinavië.

Van een workshop outdoor cooking tot het buiten overnachten bij het kampvuur. En van leerbewerken tot een dagje leven als jager-verzamelaar. Ook een natuurbelevingswandeling over de Hondsrug en door het Drentsche Aa gebied is een fantastische ervaring.

Het aanbod varieert door het jaar heen en we organiseren ook af en toe speciale “Nature Gatherings” en thema weekends. Hou hiervoor ook onze social media kanalen in de gaten.

IMG_9464

Wilderness Travel & Hiking

Drents Lapland is een fantastische locatie om kennis te maken met het avontuur of om skills en crafts te beoefenen. Maar het échte avontuur is natuurlijk de wildernis zelf! Zoek het avontuur op en wordt één met het landschap en de natuur. Of je nu de ruige bergen wilt verkennen of met je kano over spiegelgladde meren wilt peddelen. En of je nou helemaal back to nature wilt gaan of met iets meer luxe al hikend met tent en rugzak. Er is voor iedereen wat te beleven!

Ook voor maatwerk tochtbegeleiding en wilderness guiding kun je bij ons terecht. We hebben ook een fantastische cursus waarin je leert om zelf veilig een trektocht te maken door de wildernis.