Bedrijven & Maatwerk

Trainingen voor Teams

De Vuurgids is gespecialiseerd in het organiseren van mensgerichte kwalitatieve trainingen voor kleinschalige teams (tot ca. 15 personen).

De Vuurgids laat nieuwe en bestaande teams het vuur en de Tribe in zichzelf ontdekken. De methodiek die we daarbij gebruiken is ‘Building Tribes’ en is afkomstig uit de culturele antropologie. Als werkvorm gebruiken we ‘Ancient skills’ als bushcraft & houtbewerken en wildernis trekkings. Door de juiste skills te gebruiken komt de methodiek tot leven en gaan mensen helder zien wat ze nodig hebben om samen met hun team een Tribe te bouwen. De magie van het vuur en het verblijf in de natuur versterkt dit proces enorm. Mensen gaan hierdoor ‘van nature’ uit de zendstand en komen meer in de luisterstand.

De teamtrainingen zijn oprecht, authentiek en soms confronterend en niet voor ieder team geschikt. We starten altijd met een verkennend gesprek.

Ook het inzetten van een eigen trainer of psycholoog is geen probleem. We geven dan samen invulling aan het programma.

Onze eigen locatie “Drents Lapland” beschikt over een ruim buitenterrein met alle voorzieningen, diverse zitplaatsen met kampvuurplekken, een houtbewerkingsveld, een buitenkookterrein en een blokhut.
Kijk voor meer info bij Drents Lapland.

We zitten midden in het Nationaal Park Drentsche Aa en De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Dit staat garant voor een enorme variatie aan landschap en natuur waar we eindeloos rond kunnen struinen.

Kortom: alle ingrediënten voor en fantastisch avontuur in eigen land!

IMG_4367

Tocht Op Maat

Heb je zelf een groep en wil je een avontuurlijke tocht ondernemen? Wil je een keer met eigen rugzak de wildernis van b.v. Scandinavië verkennen of een kanotocht maken? Maar heb je hier nog geen ervaring mee?

We denken graag met jullie mee om een onvergetelijk avontuur te organiseren. Ook te combineren met bushcraft, houtbewerken en andere nature skills. Neem gerust contact op om jouw ideeën en onze mogelijkheden te bespreken.

Wilderness Guide

Als je zelf een groep hebt en jullie hebben al wel ervaring met hiken, maar je wilt gewoon als extra zekerheid een gids mee die jullie op je tocht begeleidt? Of wil je je wildernis skills naar een hoger niveau brengen? Dan is de Vuurgids ook in te huren als wildernis gids.

Daarbij kunnen we ook tijdens de tocht leuke workshops organiseren die de ervaring extra avontuurlijk maken. Waar we bij de Tocht op Maat juist de lead nemen en alles organiseren, houden we ons als gids juist een beetje op de achtergrond. We zorgen dat de tocht veilig verloopt en staan altijd klaar om mee te denken voor een avontuurlijk initiatief. Neem ook hiervoor gerust contact op om jouw ideeën en onze mogelijkheden te bespreken.