Drents Lapland

Drents Lapland...hoezo?

In Nationaal Park Drentsche Aa en Geopark de Hondsrug bevindt zich, op de duizenden jaren oude Scandinavische resten uit de ijstijd, Drents Lapland. Een multifunctioneel ingericht outdoor terrein waar je je helemaal kunt onderdompelen in het ‘Friluftsliv’. Dit staat voor het actieve buitenleven in de natuur en is in Scandinavië een kostbaar gemeengoed dat diep in de cultuur geworteld zit. Het doel is om Friluftsliv ook in Nederland te verspreiden…en dat doen we vanuit onze oerprovincie Drenthe!

Drentsch Lapland is de homebase van De Vuurgids en Atelier Kei In Kunst van mijn partner (zie over…). De locatie wordt gebruikt voor onze trainingen, workshops en cursussen, maar kan ook in overleg los worden gehuurd. Zo nu en dan organiseren we hier ook Gatherings waarbij buurtgenoten en andere enthousiaste buitenliefhebbers bijeen kunnen komen bij het kampvuur voor een lekker drankje of een goed gesprek bij het kampvuur.

Hier is iedereen welkom, de tijd staat er even stil en de zorgen van alledag kunnen even achter je gelaten worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gerust een keer langs voor een kopje ‘kokkaffe’ of neem contact met ons op.

De Faciliteiten

Op Drents Lapland zijn de volgende faciliteiten aanwezig (zie ook foto’s):

  • Een centrale kampvuurplaats met een schuilhut (12 zitplaatsen). Bij slecht weer kan de vuurplaats overdekt worden en zit je lekker droog.
  • Diverse workshop velden met eigen vuurplaats voor de buitenactiviteiten. Hier vindt je o.a. een ijsbad, zweethut en een heus houthakkersveld.
  • Outdoor Cooking veld met  een reuzen picknicktafel (12 zitplaatsen), luxe Finse houtstookplaats (Tundra Grill), driepoot met vuurschaal en overdekte buitenkeuken met alle voorzieningen om buiten op vuur te koken met de hele groep.
  • Multifunctionele ambachten werkplaats ingericht voor smeden, houtbewerken en andere nature crafts. Er kan ook met 8 personen worden vergaderd (beamer+scherm+wifi aanwezig). Eens een keer wat anders dan een systeemplafond en automatenkoffie 😉
  • Overnachtingsmogelijkheden in tent/shelter, boomhut of gastenverblijf (alleen als onderdeel van een training/cursus). Tevens ruime mogelijkheden bij lokale horeca.
  • Schuur met sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Kunstatelier met alle creatieve voorzieningen die daarbij horen.

Plattegrond

Foto's