Teambuilding / Teamdag

Wat houdt een teamdag in?

Je bent als team iedere dag hard aan het werk en druk bezig om een mooie service, dienst of product te maken voor je klant. Maar hoe vaak neem je ook écht even tijd om met elkaar iets te doen, een goed gesprek aan te gaan vanuit oprechte interesse? Of gewoon samen wat leuks doen, maken of leren. De ervaring leert dat teams hier vaak te weinig aandacht aan besteden. En dat is best gek! Want iedereen weet eigenlijk wel dat dat heel belangrijk is… Gaan jullie het anders doen?

De Vuurgids kan voor jullie team een unieke teamdag organiseren waarbij jullie écht even tijd voor elkaar hebben, weg van alle stress en drukte van alledag. We gaan met zijn allen terug in de tijd en gaan een dag buiten in de natuur leven als een ‘Tribe’. Je gaat op een heel andere manier je collega’s leren kennen. En we gaan natuurlijk leuke dingen doen, want we willen ook samen lol hebben en met elkaar lachen. Wat precies…dat kunnen jullie zelf bepalen!

Door de manier waarop we bij de Vuurgids de teamdag organiseren ontstaat een optimale combinatie van beleving en ervaring. We hebben het samen leuk en gezellig, net als bij een teamuitje. Daarnaast zit er ook een serieuze kant aan de dag. We leren samen met elkaar wat er speelt in de tribe, waar we aan kunnen werken en hoe we dat willen doen. Geen zwaarmoedige gesprekken, maar gewoon op een natuurlijke manier met elkaar vooruit komen. ‘Natural Teambuilding’ noemen we dat.

‘Inspirerend en écht helemaal
anders dan je gewend bent’

maasai-tribe-gad08ea007_1280
IMG-20220311-WA0065

Hoe ziet een teamdag er uit?

Omdat ieder team anders is ziet iedere teamdag er anders uit. Onze teamdagen zijn maatwerk. In overleg bepalen we wat jullie leuk vinden en wat jullie eventueel willen leren of bespreekbaar willen maken. Op basis van onze ervaringen geven we een voorzet voor de opbouw van de dag en we hebben een breed aanbod aan activiteiten en werkvormen. Of je nu samen iets wilt maken, gewoon een gezellige dag wilt hebben of het wat serieuzer wilt aanpakken.

Opbouw van de dag:

  • We beginnen en eindigen de dag altijd bij het kampvuur. Dat is waar we ook tussentijds samenkomen. Het is onze centrale leefplek.
  • We maken een selectie uit 1 of 2 activiteiten die we die dag gaan doen (zie hiernaast). 
  • We raden aan om voldoende ruimte in het programma te houden, zodat mensen tijd hebben om met elkaar in gesprek te gaan.
  • Samen buiten op houtvuur koken en eten verbroedert enorm en raden wij absoluut aan als vast onderdeel van de dag!

Mogelijke activiteiten:

In lijn met de ‘Tribal Experience’ zijn de activiteiten gericht op het leven in de natuur en het vormen van een tribe. Je gaat samen of individueel iets leren, maken of beleven. Denk daarbij aan:
  • Bushcraft & survival skills
  • Houtbewerken & andere ambachten
  • Een ’teamchallenge’ in het veld
  • Een mini-training (b.v. kampvuurgesprekken)
Ter oriëntatie kun je kijken bij de workshops en cursussen onder het programma (zie menu).

Groepsgrootte:

Wij richten ons op kleinschalige teams tot 12 personen. Onze ervaring is dat bij 6-8 personen de ‘Tribe-ervaring’ optimaal is. Grotere teams in overleg.

De locatie:

Ons basiskamp is Drents Lapland in Eext. Daar hebben we rust , ruimte en alle voorzieningen. Voor bepaalde activiteiten wijken we uit naar de prachtige natuur in de omgeving.

Enthousiast?!

Ben je enthousiast om met jouw team een teamdag te komen beleven bij de Vuurgids? Super!

Heb je nog vragen of wil je jouw ideeën vrijblijvend met ons bespreken? Helemaal goed!

Neem contact met ons op: