Van Aarde Naar Vuur

Koken met de seizoenen op het ritme van de natuur!

We eten iedere dag, maar eigenlijk is het heel bijzonder. Sinds het ontstaan van de mensheid zijn we bezig met voeding. Het herkennen van eetbare planten, het verbouwen van gewassen en het bereiden van eten. De kennis van ‘vuur maken’ bracht ons de inspiratie om echt te gaan koken op open vuur. Helaas zijn we de laatste decennia de kennis en verbinding met veel van deze oorspronkelijke technieken kwijtgeraakt. Wil jij de verbinding met vuur en voeding terug aanwakkeren en ervaren? Wil jij opnieuw de verbinding tussen aarde en vuur ontdekken? Met dit thema gaan we het komende jaar in ieder van de vier seizoenen aan de slag. Vier workshops bomvol technieken, kennis, oefeningen, lol, lekker eten… en gegarandeerd vieze handen!

Buitenkeuken potten
IMG_3174

Wildernis, Gastronomie, Vuur en Passie!

Onder professionele en enthousiaste begeleiding van twee échte levensgenieters stoken we het vuur op en steken we de handen uit de mouwen. Als deze twee vrienden rond het vuur staan gebeurt er iets magisch!

Bart Jacobs is eigenaar en gastheer van Hof Ter Aa.  Hij heeft jarenlange ervaring als gastronomisch kok en maakt de heerlijkste gerechten, liefst uit zijn eigen moestuin. Jasper Tomesen is eigenaar van de Vuurgids. Als bushcraft instructeur en wildernis kok deelt hij de passie voor het vuur en koken met natuurlijke ingrediënten. Allebei houden ze er van om met veel humor hun kennis en ervaring over te brengen.

Wat gaan we doen?

Wildplukken

We trekken onze wandelschoenen aan en gaan in de omgeving de natuur in. Welke eetbare kruiden en planten vinden we en wat kun je er mee?

Vuur maken

Hoe maak je makkelijk en snel een vuur? Wat komt daar allemaal bij kijken? En wat heeft een ‘featherstick’ daarmee te maken?
En je gaat zeker zelf vuur maken!

Oogsten

Welke groenten kan je op welk moment oogsten in de moestuin? Bart neemt je mee in de moestuin en laat de uitgebreide variatie van groenten zien die je het jaar door kan oogsten.

Koken

Nu het vuur lekker brandt, kunnen we met onze oogst in de buitenkeuken aan de slag. Bart legt de verschillende manieren uit om de groenten en kruiden te bereiden. De oogst wordt aangevuld met lokale producten zodat een fantastische maaltijd ontstaat.

Data

 • zo 09-04-2023 (lente)
 • zo 11-06-2023 (zomer)
 • zo 01-10-2023 (herfst)
 • zo 26-11-2023 (winter)

Prijs

€ 80,00 losse workshop

€ 280,00 alle vier workshops

Meer info

Voor meer info kun je contact opnemen met ons of met Bart van Hof Ter Aa op
06-40118683 of info@hofteraa.nl

Kijk ook eens op zijn website:

De Workshop

Het unieke van deze workshop is dat we de werelden van gastronomie en outdoor cooking boven het vuur combineren. Het pure en verfijnde van de gastronomie wordt op een mooie manier samengebracht met het ruige en zuivere uit de natuur. Je leert hoe je je fantasie kunt gebruiken om een fantastische combinatie van gerechten op tafel te zetten en daar samen van te genieten…natuurlijk buiten!

Inhoud

 • Wildplukwandeling met de bijzonderheden van het seizoen
 • Moestuin oogsten met de bijzonderheden van het seizoen
 • De geheimen van zelf vuur maken, bushcraft style
 • De eigenschappen van een goed kookvuur
 • Diverse kook- en bereidingstechnieken
 • Allerlei tips & tricks en natuurlijk een paar geheimen van de chefs…

Allergiën?

Laat het ons weten…dan kunnen we daar rekening mee houden.

Overnachten?

Overnachten is (beperkt) mogelijk. Bij Hof ter Aa kunnen tweepersoonskamers met ontbijt gereserveerd worden. Op beide locaties is kamperen mogelijk. Neem vooraf contact met ons op voor informatie en beschikbaarheid.

Inclusief

 • Instructie en begeleiding.
 • Ingrediënten en materialen.
 • Al het eten en drinken

Exclusief

 • Vervoer van/naar locatie

Tijden

Start: 10:00 uur (inloop 09:30)
Einde: 18:00 uur

Locatie

Drents Lapland (Eext, Drenthe)
Hof Ter Aa (Gasselte, Drenthe)

Groepsgrootte

min. 8 / max 15 personen

Foto's