Introductie

Ga met het hele gezin mee op verhalen expeditie door de oertijd en (be-)leef letterlijk de reis die onze voorouders hebben gemaakt. We beginnen zo’n 130.000 jaar geleden bij de Neanderthaler en reizen, via de rendierjagers en de hunebedbouwers, naar de boerencultuur van rond het jaar 1.000 en onze moderne tijd.

Aan de hand van prachtige verhalen, een wandeltocht door het oerlandschap en het beoefenen van wilderness skills ga je deze reis door de tijd écht beleven!

Dit evenement wordt gezamenlijk georganiseerd door:

IMG_1934
midzomerfeest 2109
Banner_Gieten
winter-g656a28763_1280
IMG_4244

Doelgroep

Avontuurlijke gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. De kinderen (en volwassenen) moeten zonder problemen een tocht van 10km kunnen lopen.

Data

  • 22 oktober 2022
  • 23 oktober 2022

Prijs

€ 180,00 per gezin

2 ouders + 2 kinderen (t/m 18jr.)

€ 95,00 per ouder+kind

kind = t/m 18jr.

€ 60,00 extra volwassene

€ 30,00 extra kind

kind = t/m 18jr.

Tickets

Tickets kun je boeken via het portal van Verhalenhuis Brandaan:

 

De Expeditie

Nadat je je auto hebt geparkeerd kan het avontuur beginnen! Je belandt zo in de tijd van de Rendierjagers op de Hondsrug, zo’n 15.000 jaar geleden.

Er is van alles te zien, te horen, te beleven, en te proeven. We verplaatsen ons in hoe onze voorouders leefden en hoe hun cultuur eruit kan hebben gezien. Aan de hand van een prachtig verhaal reizen we 16.000 jaar door de tijd en ontmoeten we de Hunebedbouwers, de eerste boeren en de gevestigde boerencultuur in het dorp.

We lopen een wildernistocht van 10 km en staan onderweg stil bij het landschap waarin onze voorouders leefden, wat zij zoal deden en hoe zij bezig waren met spiritualiteit. Dit doen we aan de hand van het zelf maken van jouw unieke totem. We laten je ook zien hoe het landschap er in die tijd heeft uit gezien.

Tijdens de tocht wandelen we langzaam het decor in van de boeren dorpscultuur in Orvelte en komen daar rond het jaar 1.000 aan in de schitterende Garmhof. Daar ervaren we, wederom aan de hand van een prachtig verhaal, hoe daar de basis voor onze moderne samenleving werd gelegd en hoe het leven toen was.

We sluiten onze tijdreis af met een terugblik op wat we hebben beleefd, wat we daarvan meenemen en hoe we verder gaan. 

Wij zorgen dat je na afloop wordt teruggebracht naar je auto.
Moe maar voldaan keer je huiswaarts…

Dit evenement wordt mede
mogelijk gemaakt door
Staatsbosbeheer Hart van Drenthe

Inclusief

  • koffie, thee en eten overdag.
  • Vervoer Orvelte > Schoonloo

Exclusief

  • Vervoer naar Schonloo

Tijden

Start: 09:30 uur
Einde: 17:00 uur

Locatie

Parkeren + start: Schoonloo
Einde: Orvelte
Vervoer Orvelte>Schoonloo wordt verzorgd

 

Groepsgrootte

min. 4, max. 10 gezinnen

Foto's