Hout Demo's Middeleeuws Ter Apel

Introductie

Middeleeuws Ter Apel is het grootste en meest historisch verantwoorde festival van Nederland. Dit tweedaagse buitenfestival speelt zich af rond het oude klooster van Ter Apel. Er is een slagveld met re-enactment groepen, een middeleeuws marktplein en diverse kampementen van re-enactment groepen.

Op Middeleeuws Ter Apel sluit ik als ‘aangeschoven luyde’ aan bij de Westerwolders 1475. Zij zijn een rondtrekkend boerengezelschap dat op de vlucht is voor de in het Groningse Westerwolde beruchte Addinga’s. Zij voorzien in hun eigen levensonderhoud en als houtbewerker zorg ik voor alle houten werktuigen, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen.

Hout Demo's

Als houtbewerker houd ik mij bezig met het maken van diverse houten werktuigen en gebruiksvoorwerpen. Wat ik precies ga maken kan ik op voorhand nog niet zeggen. Dat ontstaat spontaan op basis van de behoefte in het kamp. Afgelopen jaar heb ik een schaafbok gemaakt, maar het kan net zo goed een schaal, lepels, een hooivork of iets anders zijn. Ik geef door het weekend een aantal demo’s en ben verder ‘gewoon aan het werk’ in het kamp.

Data

  • za 2 september 2023
  • zo 3 september 2023

Prijs

Entreekaartje Middeleeuws Ter Apel

Meer info

Kijk op de website van Middeleeuws Ter Apel:

Foto's