Voedsel verzamelen & Koken
Introductie
Je loopt door het bos of over een veld en ziet overal om je heen prachtige planten, bomen en paddenstoelen. Genieten! Onze voorouders keken heel anders naar dezelfde natuur. Met de kennis die zij hadden zagen ze overal eetbare planten en bomen waar ze hun maal mee konden samenstellen. In veel landen, ook om ons heen, is het zogenaamde ‘wild plukken’ nog steeds een wijdverbreid volksgebruik. En voor vlees moest er natuurlijk gejaagd worden.
Wil jij ook leren hoe je (een deel van) je eigen maaltijd veilig uit de natuur kunt halen? Dat is precies waar deze workshop over gaat! Doordat deze workshop door het hele jaar heen wordt gegeven kun je in ieder seizoen wat leren.

Data
- Voor groepen op aanvraag.
Prijs
€ 75,00
incl. lunch
Alternatieven
Deze workshop is ideaal om te combineren met de workshop Outdoor Cooking.
De Workshop
We beginnen natuurlijk met de veiligheid en het principe van verantwoord wild plukken en leave-no-trace. Vervolgens gaat het er om dat je anders leert kijken naar de natuur om je heen. We leren je de basisbeginselen over eetbare planten, bomen, paddenstoelen en prooidieren. En natuurlijk bereiden we zelf de lunch met natuurlijke ingrediënten, aangevuld met wat we zelf hebben geoogst.
Inhoud
- Veilig en verantwoord wild plukken
- Leave-no-trace
- Eetbare planten en bomen
- Eetbare paddenstoelen
- Eetbare dieren
- Maaltijdbereiding op open vuur met natuurlijke ingrediënten
Inclusief
- Instructie
- Materialen & gereedschap
- Koffie, thee & lunch
Exclusief
- Vervoer van/naar Drents Lapland
- Vervoer ter plaatse
Tijden
Start: 10:00 uur
Einde: 16:00 uur
Locatie
Drents Lapland (Eext, Drenthe)
Boswachterij Gieten
Groepsgrootte
min. 4 / max 10 personen